Polojasno
22°
Bratislava
Pan Ki-muna očarili Tatry, s prezidentom Kiskom večeral miestne špeciality
Zdielať na

Pan Ki-muna očarili Tatry, s prezidentom Kiskom večeral miestne špeciality

VYSOKÉ TATRY / Generálny tajomník OSN bude z Vysokých Tatier odchádzať s pocitom, že zažil niečo výnimočné. Na svojom dnešnom predpoludňajšom výlete mu Tatry ukázali časť svojich vrtochov. Lanovka na Lomnický štít sa najskôr ponorila do neuveriteľnej hmly, no o niekoľko minút sa už Pan Ki-Mun nestačil čudovať.

Pan Ki-mun nocoval v luxusnom hoteli na Štrbskom Plese. oddychoval v prezidentskom paláci, ale hneď v nedeľu ráno sa s ministrom zahraničných vecí vybral do hôr.

Prvá zastávka bola na Skalnatom plese, kde počasie nebolo optimistické. "Zaujímal sa o počasie, že dole je nádherné tu taká hmla sadla ale hore bude pekne," uviedol pracovník Správy TANAP-u Miroslav Brezovský.

Lomnický štít ale ukázal generálnemu tajomníkovi OSN krásu Tatier. "Keď vystúpil, bol očarený, že tam bol sneh aj ľad. Ďakoval veľmi," povedal minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák.

Šéf OSN neposkytoval počas dňa žiadne rozhovory, len obdivoval, obzeral a rokoval. Pan Ki-mun je vždy pripravený na svoj program. "Aj tento program mal naštudovaný a kladie otázky naozaj k veci," uviedol Lajčák.

večer čakalo Pan Ki-muna rokovanie so slovenským prezidentom Andrejom Kiskom. Šéfkuchár hotela Kempinski celé menu neprezradil. "Všetko prezradiť nemôžeme. Ale sme v Tatrách a našou filozofiou je ponúkať regionálne slovenské produkty, ktoré tiež budú zakomponované do menu," uviedol šéfkuchár hotela Tomáš Tejbus.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy