Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Polícia už nevyšetruje Fica, ten posiela Matoviča preč z politiky
Zdielať na

Polícia už nevyšetruje Fica, ten posiela Matoviča preč z politiky

BRATISLAVA / Igor Matovič a jemu podobní ľudia nemajú čo robiť v slovenskej politike. Vyhlásil to dnes Robert Fico. Polícia nepotvrdila informácie šéfa OĽaNO o tom, že premiér s manželkou majú schránkovú firmu a tajný účet na Belize.

"Zo zadovážených dokumentov a výpovedí vyšetrovateľ vylúčil skutočnosti o účtoch uvádzané pánom poslancom a tiež nezistil žiadnu súvislosť s písomným materiálom, ktorý predložil," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Matovič zverejnil v auguste anonymnú informáciu, ktorú dostal do poštovej schránky. Predseda vlády si podľa anonymu spoločne s manželkou v roku 2008 založili schránkovú firmu na Belize.

V deň vzniku si táto firma údajne založila dva bankové účty v Belize Bank Internacional. Stav účtov k 21. júlu 2015 je vraj 674 546 004,42 dolárov. 

"Nie som nadšený, že sa musím venovať Matovičovi, ale ide o zásadnú vec, ktorú bolo treba vysvetliť," povedal Fico. Matovič svojimi tvrdeniami podľa Fica vyslal svetu signál, že na čele slovenskej vlády je človek, ktorý získal peniaze nezákonnými aktivitami. "Ide o poškodzovanie mena celej Slovenskej republiky," vyhlásil Fico.

Premiér Robert Fico je patologický klamár non plus ultra, ktorý na Slovensku nemá obdoby, tvrdí predseda hnutia OľaNO Igor Matovič. "Priatelia Roberta Fica splnili domácu úlohu, všetko dokonale zamietli pod koberec. Robert Fico dnes zo Slovenska spravil Belize, štát, kde sa spravodlivosť kupuje,“ povedal.

Matovič avizoval zverejnenie ďalších dokumentov, ktoré odovzdal polícii.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy