Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vojna s Matovičom. Fico podá trestné oznámenie za krivé obvinenie
Zdielať na

Vojna s Matovičom. Fico podá trestné oznámenie za krivé obvinenie

BRATISLAVA / Predseda OĽaNO Igor Matovič naštartoval svojim statusom celodenný slovný súboj. V statuse napísal, že pán vystupujúci ako predseda vlády, si spoločne s manželkou v roku 2008 založili schránkovú firmu na Belize a stav účtov tejto firmy v belizejskej banke je viac ako 674 miliónov dolárov.

Status mal poobede viac ako 500 lajkov a 280 zdieľaní. Najskôr premiéra z miery evidentne nevyviedol. "To je nezmysel, ktorý nie je hodný žiadneho komentára," uviedol Robert Fico. 

Ficov postoj ale zmenil brífing Igora Matoviča. Ten niekoľkokrát zopakoval, že práve Robert Fico ovláda políciu, prokuratúru aj súdy a práve on stojí za raziou v Matovičovej rodinnej firme.

"Nemôžeme si hovoriť, že je to nezávislá polícia, keď šéfom polície je osobný priateľ Roberta Fica, keď šéfom generálnej prokuratúry je spolužiak a priateľ Roberta Fica," uviedol Matovič.

Status Igora Matoviča vyvolal politické emócie:

fcb: Igor Matovič

Cez médiá mu poslal odkaz. "Robert Fico neber si za rukojemníkov moju rodinu. Ja som tvoj terč, tu si mier na mňa," odkázal Matovič. "Tu niekomu tečie do topánok, tak kope krížom krážom," kontroval Fico. 

Dôkaz o účtoch na Belize Matovič nezverejnil. Tvrdí, že zverejnil len dve anonymné udania, ktoré dostal poštou. Jedno z nich obsahuje aj dokumenty, ktoré by mohli dokazovať korupciu veľkých rozmerov. Ich dôveryhodnosť stále preveruje. 

Atómová bomba

"Keď ten prípad zverejním, bude to atómová bomba," tvrdí Matovič. Na políciu sa obráti až keď anonymné udania preverí. Prečo ich teda zverejňuje už teraz? Aby vraj Fico vedel, ako sa cíti Matovič s rodinou po návšteve komanda v ich rodinnej firme.

"Je zrazu v obehu anonymné udanie, ktoré jeho obviňuje z toho, že čierny účet a peniaze, ktoré smrteľník nezarobí ani za 5 000 rokov," dodáva Matovič.

Trestné oznámenie

Robert Fico reagoval aj popoludní. "Nie je možné len tak niekoho opľuť bez dôkazov a očakávať , že ten kto je opľutý si svoje sliny bude utierať sám," hovorí Fico.

"Sme spoločne s manželkou presvedčení, že Igor Matovič spáchal trestný čin krivého obvinenia. V tomto duchu som dnes spracoval trestné oznámenie," dodal Fico.

Na tlačovej konferencii vystúpil spolu so svojou manželkou Svetlanou Tá počas tlačovej konfrencie ani raz neprehovorila.

Posledné slovo chcel mať Igor Matovič, reagoval pri plote Úradu vlády. "Včera boli plné médiá toho, že regionpres je podvodnícka firma, ktorá neplatí dane. Ako sa cítila moja manželka? Vtedy to Svetlane Ficovej netrklo. Ako docentke práve jej nebolo ľúto, že sa tu deje nejaká krivda?" pýta sa Matovič.

Dokumenty chce Matovič podľa vlastných slov zverejniť v septembri. "Tých 20 až 30 dokumentov, ktoré hovoria o mahcinácii verejného obstarávania, o tunelovaní peňazí zo Slovenska a o tom, že majú končiť na účte v Belize," opísal dokumetny Matovič. "Nezmysly, klamstvá a krivé obvinenia," dodal Fico.

Pozrite si reportáž Barbory Jánošovej:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy