Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žena predčasne porodila na toalete polikliniky, dieťatko zachránili
Zdielať na

Žena predčasne porodila na toalete polikliniky, dieťatko zachránili

HUMENNÉ / Tehotná žena začala predčasne rodiť na toaletách polikliniky v Humennom. Krik šokovanej matky počuli lekári aj sestry na celom poschodí. Okamžite sa na ne rozbehla aj gynekologička z neďalekej ambulancie. Dieťatko našla ležať na dlážke, modré a bez dychu. Skúsenej lekárke sa ho podarilo oživiť. Matku aj jej dcéru Natáliu previezli do nemocnice.

Podľa lekárov prišla žena do nemocnice na bežné gynekologické vyšetrenie. Žena vo veku 39 rokov najprv sedela v čakárni. Prišlo jej nevoľno a začala mať silné bolesti brucha. 

Pôrod na toalete

Štábu televízie JOJ povedala, že stihla pribehnúť na toaletu a tam začala rodiť. "Dostala som bolesti a už len na WC sme stihli dôjsť. Tak sa stalo, že ten pôrod prebehol na WC," uviedla matka bábätka.

Lekári aj zdravotné sestry, ktoré pracujú na danom poschodí počuli krik, ktorý sa ozýval z toaliet. Okamžite tam pribehli. "Pacientka rodila, tlačila a dieťatko sa narodilo. Ja som dobehla ale dieťatko nedýchalo, bolo modré," opísala situáciu zasahujúca gynekologička.

"Bola zima, bolo na betóne a okno bolo otvorené. Tak sme ho rozdýchali a vytlačili sme hlieny," dodala zasahujúca gynekologička.

Dieťa nedýchalo

Podľa slov skúsenej gynekologičky dieťatko ležalo na zemi, nedýchalo a bolo modré. Našťastie sa im ho podarilo oživiť. Rýchlo ho preniesli do laboratória.

Po chvíli začalo bábätko kričať, čo bolo pre zasahujúcich lekárov dobrým znamením. Matku aj dieťa hospitalizovali v humenskej nemocnici.

"Záchranári transportovali matku aj dieťa po prvotnom ošetrení v dobrom zdravotnom stave z polikliniky smerom do nemocnice," uviedol hovorca Záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

"Môžeme potvrdiť, že žena aj dieťa sú zdravotne v poriadku," uviedol hovorca siete nemocníc Tomáš Kráľ.

V nemocnici nakrúcala reportérka Katarína Kleknerová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy