Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Posnažíme sa pomôcť každému migrantovi, odkazujú slovenskí biskupi
Zdielať na

Posnažíme sa pomôcť každému migrantovi, odkazujú slovenskí biskupi

BRATISLAVA / Výzva Svätého otca zaznieva v duchu evanjelia a katolícka cirkev na Slovensku sa bude snažiť pomôcť každému, kto sa pre vojnu alebo hlad ocitol v núdzi. Uvádza sa v reakcii Konferencie biskupov Slovenska na nedeľňajšie slová pápeža Františka. Ten vyzval európske farnosti, aby prijali po jednej rodine utečencov.

Reakciu Konferencie biskupov Slovenska poskytol ich hovorca Martin Kramara. "Budeme hľadať spôsoby, ako pomôcť pri integrácii všetkých, ktorých prijme Slovenská republika," dodal. Ako sa uvádza na stránke konferencie, v slovenských rímskokatolíckych arcidiecézach je spolu 1 482 farností.

Pápež František po stretnutí s veriacimi na modlitbe Anjel Pána vyzval "farnosti, náboženské spoločenstvá, rehole a pútnické miesta v celej Európe," aby prijali jednu rodinu utečencov.

Sýrčania smerujú na farnosti

Len v Taliansku je viac ako 25 000 farností a ďalších 12 000 ich je v Nemecku, kam má namierené väčšina Sýrčanov utekajúcich pred občianskou vojnou, ale aj ďalší migranti, ktorí sa usilujú uniknúť pred biedou a útrapami.

Obe vatikánske farnosti prijmú v najbližších dňoch po jednej rodine utečencov, povedal František, ktorý sám pochádza z rodiny talianskych prisťahovalcov do Argentíny a ktorého prvá cesta po zvolení za pápeža viedla na taliansky ostrov Lampedusa, ležiaci v Stredozemnom mori na polceste medzi Tuniskom a Sicíliou, kde končí veľký počet utečencov zo Severnej Afriky.

Konkrétne gesto

Prijatie rodiny utečencov každou katolíckou farnosťou označil pápež František za "konkrétne gesto" v príprave na Svätý rok milosrdenstva, ktorý sa začne 8. decembra.

Biskupi reagovali na výzvu pápeža Františka, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy