Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia ide po extrémistoch, žiada dôkazy aj od bežných ľudí
Zdielať na

Polícia ide po extrémistoch, žiada dôkazy aj od bežných ľudí

BRATISLAVA / Polícia žiada verejnosť a médiá o pomoc pri dokazovaní výtržností počas sobotného protiimigrantského protestu v Bratislave. Vyzýva kohokoľvek, komu sa počas zhromaždenia podarilo zachytiť v centre mesta protiprávne konanie osôb na telefón, kameru, alebo na iné médium, aby ich poskytol pre účely vyšetrovania.

Extrémisti napadli na hlavnej stanici rodinu zo Saudskej Arábie, prerušili medzinárodné cyklistické preteky či ohrozovali obyvateľov a návštevníkov centra hlavného mesta.

Ľudia či pracovníci médií, ktorým sa to podarilo nasnímať, môžu svoje zábery poskytnúť stálej službe na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru v Bratislave I na Sasinkovej ulici 23.

Medzinárodná blamáž

V súvislosti so sobotňajším protestným zhromaždením v Bratislave skončili na polícii pre podozrenie z útokov na verejného činiteľa dve osoby. Pre podozrenie z prečinu výtržníctva, keď na nádvorie Bratislavského hradu počas cyklistických pretekov vnikla skupina približne 300 osôb a následne sa začali potýčky, polícia zadržala 27 osôb.

Ďalších 45 osôb policajti zadržali na Židovskej ulici po tom, čo hádzali kamene a iné predmety na policajné autá parkujúce na Staromestskej ulici.

Útok na hlavnej stanici

Z prečinu výtržníctva obvinili ďalších troch ľudí, ktorých policajti zadržali na mieste činu po tom, čo poškodili na Predstaničnom námestí dve policajné autá. Z celkového počtu zadržaných je 41 občanov Českej republiky, ktorí sú podozriví z výtržníctva.

V Bratislave sa v sobotu 20. júna uskutočnilo protestné zhromaždenie s názvom „STOP islamizácii Európy! Spoločne proti diktátu Bruselu, za Európu pre Európanov!“, ktoré protestovalo proti prílevu imigrantov do Európy. Zároveň sa v hlavnom meste uskutočnilo aj zhromaždenie "Spoločne proti nenávisti - Bratislava blokuje“, kde sa zišlo približne dvesto ľudí.

Pozrite si reportáž Martiny Karasovej:

Zdielať na

Najčítanejšie správy