Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Oficiálne potvrdené: Vazil Hudák bude ministrom hospodárstva
Zdielať na

Oficiálne potvrdené: Vazil Hudák bude ministrom hospodárstva

BRATISLAVA / Ministrom hospodárstva sa stane doterajší štátny tajomník ministerstva financií Vazil Hudák. Vymenovaný bude do funkcie už čoskoro, povedal premiér Robert Fico.

Hudák končí vo funkcii štátneho tajomníka. "Poslal som prezidentovi list, v ktorom navrhujem ako predseda vlády vymenovať za ministra hospodárstva Vazila Hudáka. Neviem, kedy prezident stanoví dátum vymenovania," povedal premiér.

Podľa ústavy musí prezident Andrej Kiska návrh vlády rešpektovať.

Mochovce i Enel

Hudák ako minister bude mať na zozname priorít aj energetické otázky. "Zaoberať sa bude najmä dostavbou tretieho a štvrtého bloku Atómovej elektrárne Mochovce. Nový minister musí sledovať vývoj okolo snáh Enelu zbaviť sa 66 percent akcií v Slovenských elektrárňach, ktoré sa nám veľmi nepáčia," dodal Robert Fico.

SITA

Medzi ďalšie priority nového ministra Vazila Hudáka zaradil premiér ukončenie činnosti Fondu národného majetku Slovenske republiky a tému veľkých verejných investícií.

"V spolupráci s podpredsedom vlády pre investície musia vytvoriť silný tím, ktorý bude hľadať nových zahraničných investorov," konštatoval Fico.

Premiér Robert Fico na post ministra vybral štátneho tajomníka Vazila Hudáka, pozrite si reportáž Lucie Stráňavovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy