Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Kazítka sú hlúposť roka, tvrdí opozícia
Zdielať na

Kazítka sú hlúposť roka, tvrdí opozícia

BRATISLAVA / Parlament na dva dni ovládli kazítka. Mali to byť súčiastky, ktoré vraj výrobcovia niektorých produktov účelovo montujú do rôznych spotrebičov, aby sa cielene pokazili krátko po skončení záručnej doby. Poslanci Smeru ich chcú zákonom zakázať. Opozícia návrh označila za parlamentnú hlúposť roka.

Novelu predložili Otto Brixi a Anton Martvoň. Podľa nich súčiastky spôsobia vedomú kazivosť a znížia schopnosť užívať výrobok.

"Preventívne pripravujeme týmto návrhom zákona, že keď sa niekto objaví, kto bude umelo skracovať životnosť výrobkov, či už softvérom alebo domontovávať takúto súčasť výrobku, bude za to postihnutý," uviedol Martvoň.

"Kazítka nie sú namontované vo výrobkoch, ale samotní dvaja predkladatelia sú tými kazítkami," skonštatoval Jozef Viskupič.

Martvoňa označila za kazítko parlamentu aj Lucia Nicholsonová. "A zaujímalo by ma, kto vás sem implantoval, či výrobca, distribútor alebo predajca," povedala.

"Ak sa bude organizovať súťaž o legislatívnu hlúposť roka, tak toto musí suverénne vyhrať,"  skonštatoval Juraj Droba.

Blázni v strane

Opozícia návrh Smeru zniesla pod čiernu zem. Viacerí tento návrh dokonca označili za pokus odpútať pozornosť verejnosti od škandálov vlády.

"V každej politickej strane sa nájdu blázni, ale len v Smere môžu títo blázni dva dni zamestnávať celý parlament, pretože ich nikto z vlastnej strany nevie zastaviť," ozrejmil Miroslav Beblavý.

Minister financií a hospodárstva Peter Kažimír povedal, že Slovenská obchodná inšpekcia informácie o výskyte kazítok vo výrobkoch nemá.

Opozícia návrh zákona o kazítka zmietla zo stola, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy