Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vypočuli Širokého advokáta. Polícia sa zaujíma o schránkové firmy
Zdielať na

Vypočuli Širokého advokáta. Polícia sa zaujíma o schránkové firmy

BRATISLAVA / V kauze Váhostav polícia pokračuje výsluchmi dôležitých osôb. Vyšetrovateľ preveruje medializované podozrenia na zahraničné schránkové firmy a hľadá dôvod ekonomického stavu stavebnej firmy. Dopoludnia prišiel na výsluch šéf advokátskej kancelárie, ktorá zastupuje záujmy Juraja Širokého.

Šéf advokátskej firmy Daniel Futej, ktorá zastupuje obchodné aktivity Juraja Širokého, prišiel na policajné prezídium o trištvrte na desať. 

Podľa jeho slov výsluch policajného vyšetrovateľa považuje za bežnú činnosť orgánov činných v trestnom konaní."Budem vypovedať," odpovedal na otázku, či bude vypovedať, Daniel Futej. Nevyužil tak právo advokáta, ktorý nemusí o klientovi a aktivitách vypovedať.

Expert na financie a investície

Futejovou špecializáciou sú právne problémy medzinárodného investovania a financovania. Pre vyšetrovateľov je podľa informácií TV JOJ kľúčový svedok v kauze Váhostav.

"Myslím si, že je to štandardné a orgány činné v trestnom konaní konajú správne," uviedol Futej.

Obsah výsluchu neznámy

Podľa zdroja blízkeho k vyšetrovaniu kauzy, by mal Futej odpovedať na to, kto hľadal a našiel schránkové firmy, ktoré zadĺženému Váhostavu požičali miliónové úvery bez ručenia.

Futejov advokát, bývalý šéf advokátskej komory Štefan Detvai, obsah výsluchu konkretizovať nechcel. "Nemôže vypovedať, lebo bol vypočutý ako svedok," uviedol Detvai. Polícia neobvinila v kauze Váhostav žiadne osoby.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články