Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Meteorológovia na stredu predpovedajú 30°C, pozrite si dlhodobú predpoveď
Zdielať na

Meteorológovia na stredu predpovedajú 30°C, pozrite si dlhodobú predpoveď

SLOVENSKO / Prvú tohtoročnú tridsiatku sme zatiaľ na teplomeroch nevideli. To však ľudom nebráni v tom, aby si tieto slnečné dni užívali pri vode. Prevádzkovatelia bratislavských kúpalísk sa z takéhoto počasia tešia a veria, že sa nezopakuje minuloročná daždivá sezóna.

"Naše prvé predpovede boli naozaj, že v utorok padne prvá tohtoročná tridsiatka, ale zdá sa, že si jeden deň ešte budeme musieť počkať," hovorí meteorológ Najlepšieho počasia Peter Jurčovič.

Mnohým sa čakať nechcelo a horúci utorok strávili radšej namočení vo vode. Najznámejšie bratislavské jazero odštartuje sezónu až v piatok, no už teraz sa tam kúpe množstvo ľudí.

Vlastné nebezpečenstvo

Pokiaľ prírodné kúpalisko oficiálne neotvorilo letnú sezónu, kúpanie v takýchto vodách je na vlastné nebezpečenstvo.

Od pondelka postupne svoje brány otvárajú aj kúpaliská, voda v nich je síce o pár stupňov teplejšia ako v jazere, no vojsť tam chce trochu odvahy. "Zo začiatku je veľmi studená, potom po troch štyroch minútkach sa to dá," hovorí návštevníčka kúpaliska.

Medard

Prevádzkovatelia dúfajú, že tohtoročné počasie k nim bude milosrdnejšie ako vlani. "Bolo otvorené nejaké tri dni, a potom sa pokazilo počasie a ďalšia prevádzka kúpaliska bola až v júli," spomína

Tohto scenára sa minimálne v najbližších dňoch obávať nemusia. Slnko bude k vode zláka zrejme mnohých. "V stredu padne prvá tridsiatka a takéto podobné počasie by malo pokračovať až do Medarda," tvrdí Jurčovič.

Ako to na kúpaliskách vyzerá, sa bola pozrieť redaktorka Petra Dišková:

Predpoveď na najbližšie dni:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy