Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Policajt sa chcel zohriať, zo služobného auta si zobral vyhriavné sedadlá
Zdielať na

Policajt sa chcel zohriať, zo služobného auta si zobral vyhriavné sedadlá

PRIEVIDZA / Inšpekcia ministerstva vnútra rieši kurióznu krádež. Tej sa mal dopustiť policajný inžinier z Prievidze. Na policajnom parkovisku vymontoval vyhrievané sedadlá zo služobného auta a namontoval si ich do svojho súkromného. Pri práci ho však nasnímali kamery.

Prievidzský dopravný policajný inžinier si zavaril. Vo svojom súkromnom aute chcel mať vyhrievané sedadlá. Vzal si ich teda zo služobného vozidla.

Túžba voziť sa v teple ho môže stáť miesto. "Inšpekcia ministerstva vnútra vedie v prípade trestné stíhanie vo veci pre trestný čin krádeže," informovala hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová.

Štyri skrutky

Sedadlá demontoval priamo na policajnom dvore. "Štyri skrutky držia celú sedačku. Takáto demontáž trvá tri - štyri minúty," tvrdí mechanik Kamil Borko.

Netrvalo dlho a v pätách mu bola inšpekcia ministerstva vnútra. "Keď sa dozvedel, že po ňom inšpekcia ide, tak to prehodil nazad. Ale oni tam mali už kamery a všetko je nasnímané," tvrdí bývalý policajt.

Priamo pri čine

Vyšetrovateľ má tak v rukách jasný dôkaz, a to záznam páchateľa priamo pri čine. "Zatiaľ nebola obvinená konkrétna osoba. V tomto štádiu vyšetrovania nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," dodáva Dobiášová.

Dopravný inžinier je napriek všetkému stále v práci. K prípadu sa odmietol vyjadriť.

Reportáž vyrobil redaktor Pavol Čertík:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy