Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Smer chce vyhadzovať neposlušných poslancov z parlamentu
Zdielať na

Smer chce vyhadzovať neposlušných poslancov z parlamentu

BRATISLAVA / Predseda Národnej rady SR (NR SR) Peter Pellegrini po poslednej schôdzi o odvolávaní podpredsedu parlamentu Jána Figeľa (KDH) pripúšťa možnosť vykázať cez schôdzu poslanca zo sály.

Ako povedal v relácii V politike na TA3, "zrejme budeme musieť využívať rokovací poriadok a vyzývať na dodržiavanie slušnosti ako aj na vykázanie poslanca zo sály."

Úroveň debaty nízka

Vysvetlil, že poslanec tak bude automaticky neúčastný a bude mať absenciu. "Ak to nemôže ísť po dobrom, bude to musieť ísť takto. Sú to vzdelaní ľudia a niekedy sa čudujem, že sa takto správajú," uviedol Peter Pellegrini.

Úroveň debaty v parlamente je veľmi nízka, pripomenul. Pripustil pravdepodobnú zmenu spôsobu na schôdzach. "Snažil som sa viesť schôdze tolerantne," poznamenal.

Na dobrej ceste?

Šéf parlamentu má niekedy pochybnosti o tom, že to je v národnej rade na dobrej ceste. "Niekedy rozmýšľam nad tým, aké to bolo, keď som bol minister, pretože si vyberiete ľudí, ktorí s vami pracujú a každé ráno prídu do práce s chuťou niečo robiť," povedal v relácii Pellegrini.

O odchode však nerozmýšľa, váži si, že ho do funkcie zvolili a bude sa snažiť, aby nespravil Slovensku ani jeho obyvateľom hanbu. "Budem sa snažiť udržiavať elementárny poriadok. Veľmi by som si želal a budem nabádať aj kolegov, aby sa snažili argumentovať, a nie urážať," priblížil na TA3 predseda parlamentu.

Aj počas odvolávanie ministra zdravotníctva Viliama Čisláka bolo v parlamente rušno, pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy