Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Horiaca dodávka sa pohybovala po dvore, zasahovali hasiči
Zdielať na

Horiaca dodávka sa pohybovala po dvore, zasahovali hasiči

SIELNICA / Hasiči v Sielnici (okres Zvolen) tam zasahovali pri požiari dodávky, ktorá sa bez kontroly pohybovala po celom dvore. Auto sa dostalo nebezpečne blízko k domu a hrozilo, že sa plamene rýchlo rozšíria.

Majiteľa dodávky zobudili zvláštne zvuky a cez okno videl, ako mu po dvore cúva vozidlo. Auto sa pohlo samé a bolo celé v plameňoch. Zastavilo po niekoľkých metroch pri rodinnom dome. Muž sa pokúšal hasiť plamene, bál sa, že sa zhorí aj jeho dom.

Zhorela do tla

"Zobudil som sa na to, že začalo niečo praskať. To som myslel, že krúpy padajú," opisuje majiteľ dodávky. "Vozidlo ohrozovalo rodinný dom aj vedľa zaparkované vozidlo," tvrdí hovorca HaZZ Erik Piater.

Muž dodávku večer zaparkoval ako po iné dni, nič podozrivé si nevšimol.  Dodávka síce zhorela do tla, no hasiči rýchlym zásahom zabránili 50-tisícovým škodám.

Došlo k skratu

Zrejme pôjde o technickú poruchu. Prečo sa auto samé pohlo, hoci stálo na rovine, v tom má odborník jasno. Pri požiari došlo ku skratu a keďže bola na aute zaradená rýchlosť, dalo sa do pohybu. "S tým sa nedá nič urobiť, dôjde k skratu a štartér točí a keď je zaradená rýchlosť, auto sa pohne," vysvetľuje technik ASOS Norbert Madala.

Na mieste bola redaktorka Katarína Kováčiková:

Súvisiace články