Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Maďarské vojenské lietadlo už odletelo z košického letiska
Zdielať na

Maďarské vojenské lietadlo už odletelo z košického letiska

KOŠICE / Maďarská vojenská stíhačka Gripen dnes o 10:30 odletela z košického civilného letiska na domovskú leteckú základňu v Kecskeméte. Potvrdil to šéf marketingu košického letiska Juraj Tóth.

Maďarská vojenská stíhačka Gripen v piatok 20. marca pre poruchu núdzovo pristála na košickom civilnom letisku. Až do štvrtka 26.marca ju opravovali technici a po testovaní odletela. Podľa vyjadrenia Tótha, letisko má dostatok parkovacích plôch a prítomnosť vojenskej stíhačky nijako neobmedzovala prevádzku košického civilného letiska.

Núdzové pristátie

Ako v piatok 20. marca informoval Magyar Nemzet, v piatok pri návrate z cvičenia v ostrej streľbe vo Švédsku núdzovo pristálo lietadlo Gripen maďarskej armády na košickom letisku.

V kecskemétskej leteckej báze čakali prílet šiestich bojových strojov a ich sprievodného An-26. Doletelo však len päť stíhačiek, šiesty Gripen pre poruchu nemohol využiť celú zásobu paliva, tak sa jeho pilot v zmysle bezpečnostných predpisov rozhodol núdzovo pristáť na košickom letisku.

VIDSEL

Maďarské bojové stroje sa počas uplynulého týždňa zúčastnili a na severno-švédskom letisku VIDSEL akcie „Vzdušná prevaha 2015“ v streľbe raketami a delami.

Na mieste bol redaktor Jozef Kačmáry:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy