Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rodičia sú pobúrení, na trhu je nová knižka o sexe pre deti
Zdielať na

Rodičia sú pobúrení, na trhu je nová knižka o sexe pre deti

BRATISLAVA / Na sociálnych sieťach a na webových stránkach sa objavili obrázky detskej knihy, ktorá je spájaná s výchovou na školách. Kniha je určená pre deti od šiestich rokov a mnohých pobúrila.

Ilustrácie mnohých rodičov na sociálnych sieťach pobúrili. Napríklad pohlavný styk je tam podľa rodičov zobrazený až príliš reálne. Rodičia obrázky zdieľajú s komentárom, že sú knihy určené do školských lavíc.

Do škôl nepôjde

Kniha síce je dostupná v kníhkupectvách, do škôl určená nie je. "Ministerstvo školstva nevydalo odporúčaciu doložku na túto knihu, nakoľko jej obsah nie je v súlade so školských zákonom a cieľmi vyučovacieho procesu," uviedla hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová.

Podľa vydavateľa je kniha určená deťom a je dostupná na knižnom trhu vo viacerých krajinách Európskej únie, vrátane Slovenska. Jej obsah je podľa vydavateľa v súlade s vekom dieťaťa.

Prevzatá od Španielov

"Kniha je prevzatá od španielskych autorov, katolíckej krajiny a odborníkov z klinickej sexuológie," uviedol konateľ vydavateľa Martin Gregor. "Určená je rodičom a formu podania nech zvolia sami," dodal Gregor.

Na školách sa so sexuálnou výchovou či výchovou k manželstvu a rodičovstvu začína až vo štvrtom ročníku. "Štvrtáci začínajú s rozmnožovaním pri zvieratách, kde sa učia o pohlavných bunkách a ich spojení," hovorí riaditeľ základnej školy Gabriel Kalna. O ľudských pohlavných orgánoch a rozmnožovaní sa žiaci začínajú učiť až v siedmej triede.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy