Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Niektoré destinácie budú tento rok lacnejšie, tvrdia cestovné kancelárie
Zdielať na

Niektoré destinácie budú tento rok lacnejšie, tvrdia cestovné kancelárie

BRATISLAVA / Slovenskí dovolenkári môžu v roku 2015 ušetriť. Podľa cestovných kancelárií ceny leteniek klesajú, čo pozitívne vplýva aj na ceny zájazdov. Čo sa týka výberu destinácie, cestovky výrazné zmeny oproti minulému roku neočakávajú.

Najpopulárnejšími destináciami Slovákov v roku 2014 boli Chorvátsko, Turecko, Grécko, Taliansko a Severný Cyprus. Rok 2015 bude pravdepodobne podobný, len poradie sa očakáva iné.

Podľa prieskumu jednej z obľúbených cestovných kancelárií sa najväčší nával slovenských turistov tento rok očakáva v Turecku.

Za ním by mali nasledovať Grécko, Chorvátsko, Taliansko a napokon Severný Cyprus.

Dobrou správou pre dovolenkárov je, že po dlhšom čase nás čaká zlacňovanie. 

"Niektoré destinácie klesli až o desať percent, a to pre klesajúce ceny leteniek," informovala riaditeľka cestovnej kancelárie Eleonóra Fedorová.

Ceny klesajú

Priemerná cena zájazdu sa u nás z necelých päťsto eur v roku 2011 dostala na takmer 650 eur v uplynulej sezóne.

Slováci podľa skúseností cestovných kancelárií začínajú preferovať pokoj. "Požiadavkou bývajú hotely bez detí. V každej krajine ponúkame aj takýto hotel," hovorí Fedorová. Pripojenie na internet je však častou podmienkou. "Ľudia vyžadujú bezplatné wifi pripojenie," potvrdzuje Fedorová.

Riaditeľka cestovnej kancelárie odporúča začať s výberom dovolenky už teraz. Pri takzvaných first moment dovolenkách môžete totiž ušetriť až tridsať percent.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy