Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Obyvateľom paneláka načierno rozoberajú strechu nad hlavou
Zdielať na

Obyvateľom paneláka načierno rozoberajú strechu nad hlavou

BRATISLAVA / Vo štvrtok ostali obyvatelia paneláku na Chemickej ulici v Novom Meste zaskočení. Do domu nabehli robotníci, ktorí začali demolovať strechu. Bez stavebného povolenia.

Vlastníci bytov sledovali ako sa diera zväčšuje, dvere na povalu ostali zamknuté. Robotníci k domu postavili lešenie,a by ich nikto nerušil pri práci.

Má alebo nemá povolenie?

Staviteľ sa k situácii odmietol vyjadriť. Podľa stavebného úradu nemá žiadne stavebné povolenie. "Na základe stanoviska Okresného úradu v Bratislave z dňa 7. januára 2015 stavebné povolenie nie je právoplatné," uviedol hovorca mestskej časti Bratislava - Nové Mesto Marek Tettinger.

Robotníci ešte v piatok odstránili lešenie a strechu prikryli plachtou. Momentálne sa na stavbe nepracuje.

Vlastníci bytov sa už streli so zamestnancami miestneho úradu a dozvedeli sa, že podnikateľ stavebné povolenie má."Zistili sme, že posledné stavebné povolenie bolo vydané v roku 2010. Majiteľ firmy sa obrátil na generálnu prokuratúru a súd a uznal stavebné povolenie za právoplatné. Riadime sa tým, čo je nariadené nám," uviedol komunikačný manažér Bratislava - Nové mesto Ján Borčin.

Chýba mu povolenie na predĺženie termínu

Podnikateľovi chýba povolenie na predĺženie dokončenia stavby, o ktoré požiadal v roku 2014. Možno aj preto lešenie dočasne odstránil. O ďalšom osude stavby budú rozhodovať úradníci z Okresného úradu.

"Povedal nám, že má všetky povolenia v poriadku. Že mu spôsobujeme prieťahy a že nám dá škody k náhrade. Rozobral nám strechu a tvrdí, že pravda je na jeho strane. My si myslíme, že je na našej," tvrdí vlastník bytu Ivan. "S obyvateľmi bytovky sa stretneme a budeme sa im snažiť pomôcť," dodal Borčin.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy