Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Bratislave rastie čierna stavba, prokurátor kritizuje políciu
Zdielať na

V Bratislave rastie čierna stavba, prokurátor kritizuje políciu

BRATISLAVA / V Bratislave rastie čierna stavba. Aj bez povolení a napriek upozorneniam, stavbári stavajú ďalej. Nepomohla ani privolaná polícia, ani zamietavé stanoviská úradov. Vo veci však začal konať generálny prokurátor.

"Ako niekto stavia čiernu stavbu, ide o trestný čin. Pokiaľ nebudeme reagovať na takéto podnety, tak nikdy nedosiahneme, aby sa takéto čierne stavby nemnožili alebo aby sa pofidérne nelegalizovali " hovorí generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Na stavbe však za posledný týždeň vyrástlo poschodie navyše.

Na stavbe sa až do príchodu polície čulo pracuje. Keď polícia odíde, práce pokračujú. "Keď nepracujú, neznamená, že stavba je legálna. Polícia mala začať konať," myslí si prokurátor.

Stavebníčka nekomunikuje

Na kontrolu prišla aj komisia zo stavebného úradu. Aj oni zistili, že ide o čiernu stavbu. Podľa vlastných slov budú teraz kompetentní pokračovať v zmysle stavebného zákona. 

Stavebníčka však komunikovať odmieta a na mieste sa nachádza len jej právnik. Ten poverenie komunikovať nedostal.

Na stavbe pribudol oznam o odstraňovaní havarijného stavu, keďže stavebné práce poškodili vedľajšie domy. "Mala zabezpečiť susedné steny. To bolo odstránenie havarijného stavu. A nie stavať nový dom," myslí si suseda.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy