Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
V Prešove sa žiaci učia vo vetrovkách, nekúria
Zdielať na

V Prešove sa žiaci učia vo vetrovkách, nekúria

PREŠOV / Tuhé mrazy a stará kotolňa veľmi nejdú dohromady. Na niektorých školách mrzli žiaci aj učitelia. Na prešovskej odbornej škole obchodu a služieb pre zimu dokonca trvali vyučovacie hodiny len tridsať minút.

Šály, čiapky hrubé svetre a rukavice na rukách. I takto vyzeralo na niektorých školách poprázdninové vyučovanie. Vonku - 6 stupňov a v triedach sotva 13.  Žiaci sedeli v zimných bundách. 

"Mám štyri vrstvy, to je pravda," hovorí zástupkyňa riaditeľa Viera Knapíková. Mrzli aj učitelia. Niektorí sa počas voľných hodín zohrievali v kabinetoch pri čaji. No i tak to nestačilo. Zasiahol teda riaditeľ školy. "Pán riaditeľ posledné hodiny skrátil," dodáva zástupkyňa. Radiátory sú také horúce, že na nich dlho neudržíte ruku, no i tak nestíhajú školu vyhriať.

Stará kotolňa

Za všetko môže stará kotolňa, ktorá sa nedá naprogramovať a kuriča majú len jedného. Ten chodil do práce i počas prázdnin, no tuhé mrazy a studený vietor budovu školy poriadne ochladili. "Ten kotol sa nedá temperovať, čiže ja keď odchádzam zo školy, musím vypnúť aj kotol," hovorí školský kurič, Stanislav Sedlačko.

Chladno bolo aj v bratislavskej základnej škole v Dúbravke. Žiaci v triede sedeli v zimných bundách, teplomer v miestnosti ukazoval iba 15 stupňov. Už po prvej vyučovacej hodine ich však riaditeľka  presťahovala do inej triedy, ktorá bola vykúrená podľa noriem.

Tam už poniektoré deti sedeli len v tričku s krátkym rukávom. Príčinou ľadového vyučovania bol pokazený radiátor, ktorý by mali údržbári v pondelok vymeniť za nový. Okrem nových radiátorov budú musieť v škole zrejme hľadať peniaze na zateplenie.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy