Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Ruský zlatý týždeň v Tatrách sa nekoná! Rusi sú ukrivdení
Zdielať na

Ruský zlatý týždeň v Tatrách sa nekoná! Rusi sú ukrivdení

POPRAD / Mal to byť veľký zlatý ruský týždeň, napokon sa zrejme nič konať nebude. Pravoslávne Vianoce prišli do Tatier osláviť pasažieri iba jedného lietadla. A zo 160 cestujúcich zostáva v našich veľhorách len časť.

Na popradskom letisku pristálo len jedno lietadlo z Ruska, Privítanie ale bolo veľkolepé. Čakala ich dokonca živá hudba. "Je to po prvýkrát, ale tešíme sa, že ich môžeme takto privítať," uviedla riaditeľka popradského letiska Ivana Herkeľová.

Ukrivdení Rusi

"Moji krajania sa cítia ukrivdení kvôli sankciám, ktoré boli uvalené na Rusko," hovorí podnikateľ v cestovnom ruchu Mark Blitshteyn.

Rusov privítali chlebom a soľou. "Je to domáci chlieb, piekol som ho v našej kuchyni podľa starej ruskej receptúry," hovorí Blitshteyn.

Na letisku hrala Oravská muzika, aj tradičné ruské piesne. "My hráme aj pre Rusov aj pre Ukrajincov, takže sme radi prijali ponuku," hovorí členm Oravskej muziky.

Chodia po vlastnej osi

"Je to smutné, ale chvalabohu prichádza aspoň jedno lietadlo. Je to spojené s poklesom rubľa, politickou situáciou," dodáva ruský podnikateľ.

V roku 2014 po Tatry priletelo päť lietadiel, teraz jedno. Hotelieri tvrdia, že je to zbytočná panika. Ruskí turisti chodia, ale na vlastných autách a nie cez cestovné kancelárie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy