Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vo Vysokých Tatrách dohliada na lyžiarov Ski patrol
Zdielať na

Vo Vysokých Tatrách dohliada na lyžiarov Ski patrol

TATRANSKÁ LOMNICA / Potreba kontroly lyžiarov na svahoch je už dlhší čas predmetom diskusií. V parlamente je dokonca návrh, ktorý by túto problematiku riešil. Kým sa tak stane, strediská si musia bezpečnosť zariadiť po svojom. V Tatranskej Lomnici to vyriešili okrem iných opatrení aj lyžiarskou hliadkou.

Lyžiarska sezóna v Tatranskej Lomnici je v plnom prúde. Na svahu sa ale nájdu takí, čo zabudli, že nie sú na ňom sami. "Sú niektorí, ktorí neovládajú lyže a jazdia ako blázni," myslí si jeden z lyžiarov.

Z nebezpečnej jazdy vyplývajú úrazy, ktorej by mohla zabrániť takzvaná Ski patrol, ktorá má chrániť lyžiarov. "Kľúčové je, aby sa cítili bezpečne, aby do nich nikto nevrazil a mohli lyžovať pokojne," uviedol Juraj Chovaniak z Tatry Mountain Rwesort Tatranská Lomnica.

Odobratie skipassu

Ski patrol kontroluje nedisciplinovaných lyžiarov. "Boli nedisciplinovaní lyžiari, ktorí lyžovali strašne rýchlo. Nepozerali pred seba ani za seba, tak sme museli zasiahnuť," tvrdí člen Ski patrol Juraj Glejdura.ň

"V tých najextrémnejších prípadoch potrestajú lyžiara odobratím skipassu," dodáva Chovaniak. Týka sa to najmä lyžiarov pod vplyvom alkoholu. Zatiaľ taká situácia nenastala.

Rôzne reakcie

Ľudia na lyžiarsku polícia reagujú rôzne. "Keď sú to Slováci, dajú si povedať. Keď ide o zahraničných, je to trošku horšie," dodáva člen Skipatrol Peter Šoltýs.

Členovia Ski patrol úradujú už aj v Jasnej v Nízkych Tatrách. VIAC ČÍTAJTE TU: Lyžuje sa v plnom prúde. Prvoradá je bezpečnosť

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy