Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nadácia TV JOJ podporila ďalší športový talent, pomohla Danka Strculová
Zdielať na

Nadácia TV JOJ podporila ďalší športový talent, pomohla Danka Strculová

BRATISLAVA / Nadácia TV JOJ už 4 roky podporuje mladé športové talenty. Od futbalistov, plavcov až po krasokorčuliarky. Teraz si však vezmeme na paškál tenis a tam je porotkyňou redaktorka Danka Strculová. Vyňuchala šikovnú tenistku Lenku Starú... V hľadaní a rozhodovaní jej pomohl priateľ, profesionálny tenista Kamil.

Lenka sa venuje tenisu od svojich štyroch rokov.  Dnes už 14-ročná slečna má za sebou prvé úspechy. "V zime som vyhrala majstrovstva Slovenska a ešte jeden je, že som sa dostala na majstrovstva Európy jednotlivcov," vymenováva úspechy mladá tenistka.

Narozdiel od kolektívnych športov si v tenise musí poradiť každý sám. Platiť kurt, tenisového alebo kondičného trénera, si nemôže dovoliť každý. Tenistka Lenka o to viac, že je na všetko s mamkou sama.

Smrť otca

"Pre takmer dvomi rokmi tato zomrel," spomína Lenka. Vďaka finančnému daru od Nadácie TV JOJ bude mať Lenka pokryté tréningy na 2 mesiace. Ako pomocný tréner bude Lenke radiť aj priateľ Danky Strculovej, Kamil, ktorý sa profesionálne venuje tenisu.

"Možno iný pohľad dám na to, nejaké tipy, mám hráčske skúsenosti. Projekt trvá rok, budeme pracovať spolu aj potom," povedal Kamil. Podporovať Lenku bude naďalej aj Danka Strculová.

"Ja nie som profesionálna športovkyňa, môžem ísť s ňou na manikúru... aj preto som oslovila Kamila a dúfam, že sa budeme kamarátiť," tvrdí Danka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy