Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nový bratislavský primátor Ivo Nesrovnal prebral úrad
Zdielať na

Nový bratislavský primátor Ivo Nesrovnal prebral úrad

BRATISLAVA / Novozvolený primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal vo štvrtok prevzal úrad. Slávnostne mu ho na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva odovzdal odchádzajúci primátor Milan Ftáčnik.

Nový primátor spolu so 45 mestskými poslancami zvolenými v novembrových voľbách dnes v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca slávnostne zložili sľuby.

Slávnostný sľub na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva najprv zložil novozvolený primátor Ivo Nesrovnal. Slovom a podpisom potvrdil, že ústavu i zákony bude pri výkone svojej funkcie uplatňovať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia.

Oprie sa o silný mandát

Potom nový primátor z rúk doterajšieho primátora Milana Ftáčnik prebral mestské insígnie a prebral tak vedenie mesta. "Pred nami sú štyri náročné roky, ktoré zvládneme, len ak budeme ťahať za jeden povraz," povedal nový primátor v príhovore po zložení sľubov.

SITA

Ako dodal, nové vedenie mesta môže začať Bratislavu spravovať tak, ako považuje za správne a oprieť sa pritom o silný a presvedčivý mandát z volieb.

"Dňom volieb pre mňa prestali platiť stranícke tričká, jediným kritériom pre mňa bude snaha pomôcť Bratislave a zlepšiť život Bratislavčanov," dodal nový primátor hlavného mesta.

SITA

Mesto zdedil v ťažkej situácii

Nesrovnal poďakoval bývalému primátorovi Ftáčnikovi za jeho štvorročnú prácu pre mesto. "Primátor Ftáčnik sa snažil mnohé veci posunúť dopredu, urobil napríklad mesto transparentnejšie. Preto je namieste mu za jeho prácu poďakovať," povedal Nesrovnal v príhovore.

Rovnako nový primátor poďakoval svojim voličom, zagratuloval novozvoleným poslancom i starostom a starostkám bratislavských mestských častí. Primátor Ftáčnik hovorí, že odchádza so vztýčenou hlavou a nemá sa za čo hanbiť.

O hlasy voličov sa v Bratislave uchádzala šestica nezávislých kandidátov na primátora hlavného mesta. Post chcel obhájiť úradujúci Milan Ftáčnik, primátorom sa však stal nezávislý kandidát Ivo Nesrovnal:

"Zdedil som mesto v ťažkej situácii a podarilo sa mi ho posunúť dopredu. Je možné na to nadviazať," povedal Ftáčnik s tým, že mesto odovzdáva v lepšom stave, ako bolo pred štyrmi rokmi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy