Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Prešovskej nemocnici chýbajú lekári, situácia je vážna
Zdielať na

Prešovskej nemocnici chýbajú lekári, situácia je vážna

PREŠOV / Prešovskej nemocnici hrozí, že príde o polovicu detského oddelenia. Choroba dvoch lekárov spôsobila, že decembrové služby nemá kto naplniť. Zariadenie zháňa odborníkov, ale zatiaľ bez úspechu.

Ak nemocnica nezoženie lekárov do decembra, bude musieť pristúpiť k redukcii lôžok. Príde aj o detskú jednotku intenzívnej starostlivosti. Najväčší strach majú zdravotné sestry, ktoré sa boja o svoje pracovné miesta. Nemocnica im ale prisľúbila, že ich preloží na iné oddelenie.

Nemocnica rieši nedostatok lekárov už dlhšie. Z ôsmich sú dvaja na dlhodobej péenke. Ďalší dvaja nemôžu pre zákonník práce vykonávať ústavné pohotovostné služby. Tí ostatní nedokážu vykryť služby na blížiaci sa mesiac december.

Prídu o JISku

Situácia so stavom lekárov je vážna. Ak sa nemocnici nepodarí získať nových kvalifikovaných odborníkov, detské oddelenie bude nútené zredukovať lôžka až o polovicu.

Zo 68 miest im ostane 40. Naviac prídu o jednotku intenzívnej starostlivosti. Vážne prípady tak budú musieť posielať do iných nemocníc napríklad do Košíc či Popradu.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy