Jasno
16°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zo sídliska hnojisko. Psíčkari kašlú na exkrementy
Zdielať na

Zo sídliska hnojisko. Psíčkari kašlú na exkrementy

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Mestskí policajti zanedbávajú kontrolu psíčkarov. Tvrdí to obyvateľka spišskonovoveského sídliska Západ. Zapáchajúce exkrementy potom majitelia psov nechávajú na trávnikoch.

"Vadí mi to, pretože keď vyjdem z činžiaku tak vidím tých psíčkarov, ktorí nemajú tie sáčky pri sebe a venčia ich voľne," hovorí obyvateľka sídliska.

Povinnosť odstrániť exkrementy

Podľa obyvateľky sídliska chýbajú hliadky polície. "Keby tam vykonávali častejšie kontroly, tak ľudia by mali väčší rešpekt a nosili by sáčky stále so sebou," myslí si.

"V tomto roku bol nárast kontrolnej činnosti z hľadiska psíkov o sto percent. Príslušníci mestskej polície hlavne v ranných hodinách kontrolujú venčenie psov alebo evidenčné známky. Každý je povinný odstrániť exkrementy," uviedol náčelník mestskej polície Michal Komara.

Prídu pokuty

Ak tak psíčkari neurobia a niekto ich uvidí, prídu na rad pokuty. Počas roka už policajti skontrolovali viac ako dvesto psíčkarov. Riešili ich až deväťdesiatjeden.

Upratovanie po zvieratách má aj zdravotný rozmer. Keďže v exkremnetoch môžu byť nebezpečné mikroorganizmy. Podľa veterinára by dokonca nemali ísť do bežného kontajnera, ale do špeciálnych košov.

"Tie kontajnery sú niekedy otvorené. Prší do nich a exkrementy sa rozpúšťajú a prakticky pod nimi je to koncentrované. Najlepšie sú originálne zberné koše pre psíčkarov," dodáva veterinár.

Podľa náčelníka mestskej polície sa policajti špeciálne počas novembra zamerajú na sídlisko Západ. Zvýšené kontroly tu budú pokračovať aj v nasledujúcich mesiacoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy