Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zvolenská dostala padáka z hodiny na hodinu, čo robí dnes?
Zdielať na

Zvolenská dostala padáka z hodiny na hodinu, čo robí dnes?

Odchod ministerky zdravotníctva bol nečakane rýchly. Ráno ešte cestovala do práce ako ministerka, popoludní si už balila svoje veci. Ako vyzeral jej deň po takomto "padáku"?

Ešte v pondelok tu bola ministerkou, dnes by ju už nepustili ani cez vrátnicu, tomu sa hovorí hodinová výpoveď. Ministerka bola odvolaná zo dňa na deň.

Štátny tajomník

Žiadne rozlúčky, žiadne oslavy, žiadne prejavy. Tichý odchod z hodiny na hodinu. "Áno, pani ministerka už dnes nie je v práci, kompetencie po nej prebral štátny tajomník," informuje hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková.

V pondelok ju ešte ráno čakala limuzína s ochrankou, plný diár stretnutí, povinností, porád, dnes je všetko inak. Chceli sme vidieť, ako ministerka trávi nový deň, ale zdá sa, že jej nie je do smiech.

Bývalí kolegovia

"Pani ministerka neposkytuje rozhovory ako súkromná osoba," pokračuje hovorkyňa. V podobnej situácii boli aj jej dvaja bývalí kolegovia. Exminister hospodárstva Malatinský sa podľa všetkého vrátil k svojmu biznisu a exminister Čaplovič do parlamentu ako poslanec. Zvolenská však vo voľbách nekandidovala, a tak je dnes v podstate na dlažbe.

"Myslím si že ona sa otrasie, nečaká ju niečo ako pri ľudí čo nemajú vyhliadky na novú prácu, stále bola vo vysokých pozíciách,"

Chladná hlava

Ale aj psychológ uznáva, že to ňou muselo otriasť. "Aj keď to nedá najavo, nikto nevie prežuť, že ste prehrali, že ste zlyhali... a zvlášť keď je to verejné, každý sa vás pýta, zastaví," tvrdí psychológ Karol Kleinmann. 

Zvolenská však svoje emócie dokázala skrývať, nerozčuľovala sa, aj počas krízových situácii si zachovávala chladnú hlavu. Bola jedinou ženou vo vláde, nateraz nám tak vládne len pánsky klub jednej strany.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy