Jasno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Jozefovi podpálil dom švagor, mal vypité
Zdielať na

Jozefovi podpálil dom švagor, mal vypité

VÍGĽAŠ / Rodinné spory vo Vígľaši vyvrcholili nešťastím. Dvaja švagrovia, ktorí bývajú v jednom dvore sa tak pohádali, že starší z mužov tomu druhému podpálil z pomsty dom. Úlohu pritom zohral aj alkohol. Podpaľač František vytriezvel až v policajnej cele.

Jozefov švagor polial izby benzínom a škrtol zápalkou. Využil chvíľu, keď na dvore nikto nebol. Jozef domov pribehol zo záhrady až keď zbadal kúdoly dymu. "Ja neviem prečo, lebo je chorý. Opitá bol na mol," povedal Jozef.

Hádky tu boli na dennom poriadku. Švagrovia sa nemali príliš v láske najmä keď si vypili. Aj tento raz konal podpaľač pod vplyvom alkoholu. "Keď je triezvy, je super. Ale keď je opitý, je to d***l prvotriedny," hovorí Jozef.

Ručne stručne

Podpaľač pritom býva aj s manželkou v prednej časti dvora. Svojim neuváženým činom tak ohrozil aj vlastnú strechu nad hlavou. Keby hasiči rýchlo nezasiahli, zhorel by aj jeho dom.

Rozhnevanú dvojicu mužov museli upokojiť policajti. Keď totiž Jozef videl, aká spúšť zostala v jeho dome, do podpaľača sa pustil päsťami. Chcel si to s ním vybaviť ručne stručne. Hliadka ich musela od seba doslova odtrhnúť.

Pán Jozef je však bez strechy nad hlavou. Dom je neobývateľný. Ťažko to nesie najmä jeho manželka. Sama má zdravotné problémy a tu zostať nemohla. Potom, čo videla, čo zostalo z ich domu. ju museli odviezť príbuzní. Tí manželov prichýlia na najbližšie dni.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy