Oblačno
22°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Dopravný chaos v Bratislave potrvá do konca septembra
Zdielať na

Dopravný chaos v Bratislave potrvá do konca septembra

BRATISLAVA / Už niekoľko týždňov sú vodiči v Bratislave konfrontovaní s dopravnými zápchami, ktoré by podľa experta vôbec nemuseli byť. pre jednu nezvládnutú križovatku trpia tri mestské časti hlavného mesta.

"Toto je katastrofa. Neviem prečo to nebolo urobené, keď bolo leto." Toto si zrejme povedali tisícky vodičov, keď začal školský rok. Nedokončená stavba spôsobuje kolóny naďalej. Teraz však ešte väčšie.

Ako sa niečo také mohlo stať? "V momente, keď už táto stavba bola hotová, 23. augusta prišlo k veľkej prietrži mračien. K veľkým lejakom. Celú stavbu zaplavilo, ale čo je ešte horšie, podmáčalo vozovku, a tým pádom sa prepadla," uviedol hovorca magistrátu hlavného mesta Stanislav Ščepán.

Do konca septembra

Nový termín vodičov zrejme nepoteší. "Zatiaľ do konca septembra," dodal Ščepán.

Vodiči, ktorí cez Karlovu Ves chodia denne aj niekoľko krát, sa zároveň sťažujú, že sa tu takmer nikdy nepracuje. "Mesto sa všetkými prostriedkami bude snažiť o to, aby sa skrátil tento termín, vrátane možno intenzívnejšieho dohľadu nad realizáciou stavby," sľubuje Ščepán.

Jedna vec je stavba, druhá zase riešenie dopravy. Podľa analytika má situácia okamžité a jednoduché riešenie. "Správa komunikácie by mal kontaktovať dopravnú políciu, aby asistovala počas dopravných špičiek," hovorí dopravný analytik Jozef Drahovský.

Analytik: vodiči sa nevedia zipsovať

Mnohí vodiči sa podľa analytika ešte stále nevedia správne zipsovať. Snažia sa zaradiť hneď, ako je to možné. Podľa Jozefa Drahovského by sa mali zipsovať až na mieste, kde sa jazdné pruhy zlievajú.

Mnohí v takzvanom stojacom pruhu si navyše často myslia, že sprava ich niekto predbieha. Vodič sa pritom len zipsuje tak, ako má. Aj toto vie mesto vyriešiť ihneď. "Mali by požiadať dopravného projektanta, aby prehodnotil dopravné značenie," dodáva analytik.

Súvisiace články