Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Devínska cesta v Bratislave je uzavretá, zosunul sa svah
Zdielať na

Devínska cesta v Bratislave je uzavretá, zosunul sa svah

BRATISLAVA / Devínsku cestu v Bratislave v úseku vodného zdroja Sihoť úplne uzatvorili. Dôvodom dopravnej uzávierky je zosuv svahu. Obchádzka vedie po priľahlom parkovisku.

Stačilo niekoľko upršaných dní a premočený svah sa odtrhol. Na úrade mestskej časti Karlova Ves zasadal aj krízový štáb. Ohrozené je vodovodné a plynové potrubie.

"SPP povedalo, že zatiaľ nič nehrozí. V tej ceste ide aj plyn aj vodovod," hovorí starostka mestskej časti Karlova Ves Iveta Hanulíková.

Zosuv zablokoval dve ulice

Zosuv svahu zablokoval dve ulice. Nad Sihoťou, kde sa prepadla časť cesty a tiež frekventovanú Devínsku cestu. Na ňu popadali stromy. "Boli tu hasiči. Tí zabezpečili to prvotné odstránenie všetkých stromov, ktoré spadli," dodala starostka. 

Kontrolovaný zosuv pôdy

Z bezpečnostných dôvodov polícia cestu úplne uzavrela. Svah sa zosunul v úseku, v ktorom sa mu vodiči dokázali vyhnúť cez parkovisko. "Mestskí policajti boli na mieste celú noc, dopravní odklonili dopravu," povedala starostka Karlovej Vsi.

Obmedzenie na ceste potrvá kým vedenie mestskej časti nezabezpečí svah proti zosuvu. "Kontrolovane to budeme musieť dať celé zosunúť, lebo je to popraskané," dodala starostka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy