Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dopravný chaos v Bratislave. Tri tepny sa zlievajú do jedného pruhu
Zdielať na

Dopravný chaos v Bratislave. Tri tepny sa zlievajú do jedného pruhu

BRATISLAVA / Dopravný galimatiáš. Takto by sa dala nazvať situácia v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves pri stavebných prácach pri ceste. Tie si vyžiadali dopravné obmedzenia, ktoré zrejme kompetentní celkom nedomysleli. Denne tak nadávajú vodiči na to, že zbytočne stoja v zápche, aj keby nemuseli.

"Dva týždne dávajú most a nerobia s tým. Nespojazdnia to," hovorí nespokojný vodič. Robotníci, ktorí na stavbe nepracovali, odkázali nás na Bratislavskú vodárenskú spoločnosť. Podľa nej ide o technologický postup.

"Po položení mostov boli robené betónové nájazdy. Bolo potrebné vyzretie betónu, následne položenie asfaltu. Sú to malé práce," uviedol hovorca Bratislavskej vodárenskej spoločnosti Zenon Mikle.

"V zahraničí je zvyk, že uzávierka, ktorá sa dáva, je na minúty," tvrdí dopravný analytik Jozef Dráhovský. Každá minúta staviteľa stojí peniaze, a tak sa pracuje nepretržite. U nás sa uzávierka cesty platí paušálne. To je však len jeden problém.

Dôležité tepny

Hlavný ťah na niekoľko mestských častí je denne upchatý, keďže sa do jedného pruhu zlievajú tri dôležité tepny. Výjazd z centra, cesta z Mlynskej doliny a obchvat.

"Ak na jednom jazdnom pruhu, kde sa nám zbiehajú tri, dáme tridsiatku, tak je samozrejmé, že u nich znížime rýchlosť na jednu tretinu," dodáva Drahovský.

Odbočka na Devín

Najväčším problémom je však odbočka na Devín. Odbočovací pruh má miesto tak na štyri autá. Musia dávať prednosť autám oproti, a tak sa za nimi tvorí zápcha aj z tých áut, ktoré by mohli pokračovať rovno. "Tu by pomohol buď semafór alebo aby tu v čase dopravnej špičky boli policajt a riadil premávku," myslí si Drahovský.

Dopravné obmedzenia na tomto mieste v Karlovej Vsi v piatok končia. Podľa analytika by však kompetentní mali situáciu v takýchto prípadoch denne kontrolovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy