Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vyťahujte plavky, bude 33 stupňov
Zdielať na

Vyťahujte plavky, bude 33 stupňov

Zdroj: ISIFA

SLOVENSKO / Prebudili sme sa do príjemne slnečného a teplého dňa. Na miestach východného Slovenska je síce zamračené počasie, ale počas dňa si slnko nájde cestu aj tam.

Sme pod vplyvom oblasti vysokého tlaku vzduchu , ktorá bude mať blahodárny vplyv na naše počasie. Konečne sa po dlhšom čase budeme môcť tešiť so slnečnej oblohy na celom našom území a dažďových kvapiek bude málo a aj to iba v hornatých častiach krajiny.

Sobota prinesie slnko, teplo, prázdninovú pohodu. Pri časom zväčšenej oblačnosti sa popoludní môžu na severe krajiny , v tých kopcovitých lokalitách objaviť prehánky, alebo aj búrky.  Maximálna teplota dnes dosiahne 26 až 31°C, na severe lokálne okolo 24°C. Vietor iba slabý, premenlivý.

Nedeľa bude pokračovať v nastúpenom trende. Bude rovnako príjemne, miestami veľmi teplo a prehánky sa môžu okrem severných okresov vyskytnúť aj pozdĺž Karpát na západe Slovenska. Maximálna teplota dosiahne 27 až 33°C, na severe okolo 25°C. Vietor od juhovýchodu do 20 km/h.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Pracovný týždeň s jemným ochladením

Začiatok budúceho týždňa bude ovplyvňovať frontálne rozhranie od západu, ktoré sa z dnešného pohľadu javí ako pomaly sa rozpadávajúce a nevýrazné.

Pondelok bude dopoludnia polooblačný. Popoludní postupne oblačný a miestami, najmä v západnej polovici, k večeru prehánky a búrky. Ešte teplo, od 26 do 33 °C.

V utorok s premenlivou oblačnosťou, prehánkami a búrkami. Na mnohých miestach sa jemne ochladí na 21 až 26°C, len na východe ešte miestami teplejšie, do 29 °C.

Leto nad priemerom

Toto leto je oproti minulému veľmi búrkové, čo je tiež dôkaz vysokej vlhkosti v atmosfére. "Máme viac dažďa a na mnohých meteorologických staniciach sme prekonali zrážkový normál pre júl," vysvetľuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Ak sa vám zdý, že je leto chladné, nemáte pravdu. Zatiaľ to podľa klimatologických ukazovateľov vyzerá tak, že máme nadpriemerne teplé leto.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy