Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Homofóbom roka sa stali biskupi
Zdielať na

Homofóbom roka sa stali biskupi

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Najviac hlasov v ankete o anticenu Homofób roka dostala Konferencia biskupov Slovenska. Konferencia bola nominovaná za výrok o kultúre smrti v pastierskom liste, ktorý sa pred Vianocami v roku 2013 čítal v katolíckych kostoloch.

"Aktéri kultúry smrti používajú na jej presadenie značne prešpekulované metódy," znie výrok z pastierskeho listu z prvej adventnej nedele. Podľa biskupov sa rozvratom rodiny znehodnocuje ľudské šťastie, ohrozuje to život a nastoľuje sa kultúra smrti.

Anketu zorganizovali pri príležitosti Medzinárodného dňa proti homofóbii mimovládne organizácie Inštitút ľudských práv a Dúhové Slovensko.

Kameň na krk a do vody

Na hlasovaní sa zúčastnilo viac ako 2 100 ľudí. Podľa informácií z internetovej stránky získala Konferencia biskupov897 hlasov (41,84 percenta). Jej hovorca Jozef Kováčik uviedol, že na výsledky ankety reagovať nebudú.

Za KBS nasleduje poslanec NR SR Štefan Kuffa (OĽaNO) so 753 hlasmi (35,12 percenta). Ten bol nominovaný za výrok: "Lepšie by ti bolo, keby ti zavesili mlynský kameň na krk a hodili ťa do vody." Povedal to v pléne NR SR o vzťahu medzi dvoma ľuďmi rovnakého pohlavia.

Dieťa bude mešuge

Tretí skončil poslanec Igor Matovič (OĽaNO) s 250 hlasmi (11,66 percenta). Matovič povedal: "Oveľa lepšie bude dieťaťu, ak bude v detskom domove, ako sa má pozerať na prerobenú mamu a otca. Bude úplne mešuge..."

Nasleduje hovorkyňa združenia Aliancia za rodinu Anna Verešová, ktorá získala 145 hlasov (6,76 percenta) s výrokom: "Nesúhlasíme s tým, aby sa takéto formy spolužitia verejne propagovali a mätúco nazývali rodinou."

Najmenej hlasov z piatich nominovaných dostal vedúci rubriky ekonomika v časopise .týždeň Lukáš Krivošík, a to 99 hlasov (4,62 percenta). Ten sa k situácii LGBTI menšiny v EÚ vyjadril: "Nemali by sme byť zdržanliví pri zavádzaní takýchto nevyspytateľných sociálnych experimentov?"

Súvisiace články

Najčítanejšie správy