Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Stavili na luxus, aj tak si z dovolenky priniesli nechcený suvenír...
Zdielať na

Stavili na luxus, aj tak si z dovolenky priniesli nechcený suvenír...

BRATISLAVA / Dovolenka v krásnom a čistom apartmáne sa môže zmeniť na nočnú moru. Žena, ktorá sa vrátila z pobrežia Talianska, tvrdí, že si s rodinou priniesla neželaný suvenír - blchy.

"Boli sme celí doštípaní. Mysleli sme si, že sú to komáre," povedala Alena. Štípance po celom tele ale vyzerali inak - išlo o malé červené škvrny s krvavou bodkou uprostred. V ich posteliach spávali spoločne s nimi aj blchy. 

Existuje niekoľko druhov vší, ktoré si môžeme priniesť z dovolenky. Skrývajú sa v kobercoch, látkach, v škárach alebo zásuvkách. Typické sú predovšetkým v detskom kolektíve. Medzi nebezpečné patria vši šatové, ktoré zostávajú v oblečení či v posteľnej bielizni.

Rýchlo do pračky

"Môžu sa dokonca ukrývať v starom nábytku, v šuflíkoch," potvrdila dermatologička Regina Paulínyová.

Po tom, čo Alena zistila, že má vši, nahádzala veci do vriec a zavrela ich. "Vyhádzali sme to do garáže, na záhradu v igelitových vreciach a rýchlo nosili do pračky," povedala.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zákerný parazit útočí v noci

Deratizér odporúča prať na šesťdesiatich stupňoch a následne veci vyžehliť. Ak si domov prinesiete ploštice, pomôžu iba odborníci.

Ploštica posteľná je zákerný parazit. Na svojho hostiteľa dokáže počkať až rok. Je ukrytý v štrbine postele, v stenách alebo za tapetami. Ide o jediný parazit, ktorý útočí v noci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy