Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Primátor Trebišova sa pobil, skončil vo fontáne
Zdielať na

Primátor Trebišova sa pobil, skončil vo fontáne

TREBIŠOV / v nedeľu podvečer sa v Trebišove udial nepríjemný incident. Primátor mesta spadol spolu s dvanásťročným chlapcom do fontány. Stalo sa tak po naťahovačkách s chlapcovým otcom, ktorý bránil svojho syna. Primátor ale tvrdí opak a tak sa prípadom bude zaoberať polícia.

Incident medzi primátorom a rómskymi spoluobčanmi sa odohral pri fontáne. Trebišovský primátor Marián Kolesár sa prechádzal mestom. Vo fontáne videl dvanásťročného chlapca, pričom podľa nariadenia mesta je v týchto priestoroch kúpanie  zakázané.

Snažil sa ujsť

"Vyzval som ho, aby priestor opustil. On síce z fontány vyšiel, ale na moju výzvu, aby mi uviedol meno, nereagoval a snažil sa ujsť, preto som ho zadržal na mieste," opisuje primátor.

"Ja som vyšiel von a on ma ťahal dnu, na ruky ma zobral," hovorí zase chlapec z fontány. V tom razantne pribehol synovi na pomoc jeho otec. Kolesár ho upozornil, že je primátorom mesta. "Skôr než som stihol dokončiť túto výzvu, alebo upozornenie, prudkým úderom ma vrazil do vody a ako som držal chlapca, tak sme vlastne padli do fontány," pokračuje primátor.

Trestné oznámenie

Pri páde utrpel primátor zranenie predkolenia pravej nohy s dobou liečenia 14 dní. Chlapec si udrel lícnu časť tváre. Na miesto incidentu okamžite dorazila mestská polícia. Spor primátora s Andrejovým otcom pokračoval.

"A potom povedal, že ja dostanem 5 rokov. Za čo mám dostať 5 rokov, keď ja som išiel zachrániť život vlastnému synovi? Lebo chlapec na mňa kričal, že ocko,ocko, on ma ide zabiť," tvrdí chlapcov otec.

Primátor podal na útočníka trestné oznámenie z útoku na verejného činiteľa. Rodičia chlapca, zdá sa Kolesára nepoznali. Nevedeli, že je primátorom. Na námestí je nainštalovaná priemyselná kamera. Záznamom disponuje polícia, ktorá ho počas prebiehajúceho vyšetrovania odmietla poskytnúť.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy