Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mladík (21) nabúral do kultúrnej pamiatky, nafúkal 2 promile
Zdielať na

Mladík (21) nabúral do kultúrnej pamiatky, nafúkal 2 promile

PLAVNICA / Dvadsaťjedenročný muž zo Starej Ľubovne najskôr síce absolvoval policajnú kontrolu, ale zrejme hneď po nej otočil do seba niekoľko pohárikov. A potom havaroval. Pri nehode zdemoloval časť múra kultúrnej pamiatky v neďalekej dedine.

Dvadsaťjedenročný kaskadér nevedel povedať, kam mal namierené. Je to pochopiteľné, nafúkal viac ako 2 promile alkoholu. "Mladíkovi zo Starej Ľubovne namerali policajti približne 2 promile alkoholu," tvrdí hovorca policajného zboru Daniel Džobanik.

Pochvala za triezvosť

Kostolný múr sa po náraze zosypal, auto zastavilo iba pár metrov pred krížom, paradoxne vodič mal na spätnom zrkadle zavesený ruženec, aby ho chránil pred zlými vplyvmi na ceste.

A paradoxom je aj alkotester. Ten dostal od  policajtov počas nočnej akcie zrejme ako darček za to, že jazdí triezvy. Samuel ho mal  položený na prednom sedadle. Zrejme sa hneď po kontrole vybral do krčmy, nadránom sa asi ešte chcel povoziť, ale nakoniec prerazil poriadne hrubý múr.

Bez škrabanca

Kostolník videl kaskadérsky kúsok mladého muža až keď začalo svitať. "Vo vám poviem, je to zlé, alkohol za volantom," povedal kostolník Jozef. Mladík sa hneď po nehode uložil na zadné sedadla a tam si oddýchol. Podľa svedkov nemal na tele ani jeden škrabanec, do nemocnice ho ale odviezli na pozorovanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy