Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Viac ako 500 motorkárov muselo fúkať, zastavili ich policajti
Zdielať na

Viac ako 500 motorkárov muselo fúkať, zastavili ich policajti

ZVOLEN / Na ceste medzi Zvolenom a Krupinou bolo v sobotu nezvyčajne rušno. Parkovisko pri ceste obsadili stovky motorkárov. Všetkých, bez výnimky, zastavili policajti. Museli sa podrobiť skúške na alkohol. Partia na dvojkolesových tátošoch cestuje po Slovensku každé leto, no minuloročnú akciu poznačila tragédia. Zahynuli dvaja mladí ľudia na motorke a práve preto si na nich policajti posvietili.

Takáto akcia na slovenských cestách ešte nebola. Na parkovisku to vyzeralo ako v mravenisku, skončil tu každý jeden šofér motorky. Účastníci motorkárskej akcie cestujúci po Slovensku jednoducho stáli v rade za sebou a museli fúkať. Nevyhol sa tomu nikto.

"Počítali sme s tým, každý pre istotu fúkal už predtým, takže každý nafúka nulu, som si istý," hovorí moderátor Krimi Michal Farkašovský.

Motorka v stĺpe

"Dnešná osobitná kontrola bola zameraná na motocyklistov, pretože počas minulého roku sme počas tejto akcie zaznamenali nehodu, pri ktorej zomreli dvaja ľudia," informuje zástupca riaditeľa KR PZ Štefan Šurka.

Tragédia, ktorá poznačila minuloročný motorkársky zraz, sa stala na obchvate Banskej Bystrice. Účastníci na ňu zabudnúť nevedia. Vtedy havaroval tridsaťštyriročný muž a jeho dvadsaťsedemročná splujazdkyňa. Stačila chvíľa nepozornosti a motorka skončila v stĺpe pri ceste.

Koniec na Liptove

Na parkovisku musel tentokrát zostať vodič motorky, ktorý nafúkal. Pri dychovej skúške mal viac ako pol promile. Priznal, že pil večer s kamarátmi. Na mieste prišiel o vodičský preukaz. S kamarátmi tak ďalej cestovať nemohol.

Zvyšná kolóna motorkárov po vyše hodine mohla pokračovať ďalej. Jazda po Slovensku končí na Liptove. Všetci veria, že dorazia v poriadku a tragédia z minulého leta sa už opakovať nebude.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy