Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Mladý motorkár (16) nezvládol jazdu, havaroval
Zdielať na
Krimi

Mladý motorkár (16) nezvládol jazdu, havaroval

LUČENEC / Mladý motocyklista v stredu nezvládol nebezpečnú zákrutu medzi obcami Rapovce a Mučín. Vynieslo ho mimo cestu a havaroval. Do banskobystrickej nemocnice ho odviezol vrtuľník.

Šestnásťročný študent mal obrovské šťastie. Dopadol na trávu asi dva metre od betónového múrika. "Mal šťastie v nešťastí," povedal svedok nehody.

Okoloidúci vodiči okamžite zastavili, chlapcovi poskytli prvú pomoc a privolali záchranárov.

"Bol v bezvedomí, ale prišiel k vedomiu. Pozreli sme, či nemá jazyk zapadnutý a poskytli sme mu prvú pomoc. Kým prišli záchranári, tak nám radili, čo máme s ním robiť a že s ním nemáme hýbať," opisuje svedok nepríjemnú situáciu.

Vodiči sa s ním snažili komunikovať. Mladý motorkár sa však sťažoval na bolesti chrbtice, mal doráňané ruky a z úst mu tiekla krv.

"Motorkár mal mnohopočetné poranenia rúk, tváre, brucha, hrudníka a chrbtice," informovala hovorkyňa záchranárskej skupiny Alena Lacyková-Krčová.

Príčina zatiaľ neznáma

Spolu so záchranármi a hasičmi z Lučenca vyslali na miesto aj leteckých záchranárov z Banskej Bystrice, keďže nebolo jasné, aké vážne sú zranenia motorkára. Tí ho priamo z miesta nehody transportovali do detskej fakultnej nemocnice.

Čo presne bolo príčinou nehody, vyšetrujú policajti. Podľa miestnych chlapec nechodil rýchlo. Vodičský preukaz mal iba dva týždne. Možné teda je, že svoju rolu zohrala aj neskúsenosť.

"On nie je pobláznený chlapec. Mal len smolu. Ťažko povedať, čo sa mohlo stať, pravdepodobne ho stiahlo z krajnice. Možno sa stretol s prichádzajúcim autom a strhol volant," dodal svedok.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy