Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ministrom hospodárstva sa stal Pavol Pavlis
Zdielať na

Ministrom hospodárstva sa stal Pavol Pavlis

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Novým ministrom hospodárstva sa stal Peter Pellegrini, ktorý bol doteraz námestníkom ministerstva hospodárstva. Na ministerskej stoličke nahradí Tomáša Malatinského.

Ing. Pavol Pavlis sa narodil 12. januára 1961 v Bratislave. V roku 1984 ukončil štúdium na Strojníckej fakulte Slovenskej vysokej školy technickej (SVŠT) v Bratislave, odbor Automatizované systémy riadenia technologických procesov.

Pracoval vo Výskumnom ústave výpočtovej techniky v Žiline, v podniku zahraničného obchodu SLUVIS a bol riaditeľom spol. s r.o. Port Service Bratislava. V rokoch 2003-2006 bol členom dozornej rady Fondu národného majetku (FNM) SR.

Pavol Pavlis je členom strany Smer-SD a od roku 2006 do roku 2012 bol poslancom Národnej rady SR. V roku 2012 sa stal štátnym tajomníkom Ministerstva hospodárstva SR. Na stoličke nahradí Tomáša Malatinského, ktorý v stredu VIAC TU.

Pavol Pavlis po vymenovaní uviedol, že hlavnou prioritou jeho ministrovania bude zháňanie zahraničných investícii. Chystá sa robiť aj v rezorte personálne zmeny. Rozhodol sa prepustiť oboch štátnych tajomníkov. VIAC TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy