Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nový zákon likviduje predaj z auta
Zdielať na

Nový zákon likviduje predaj z auta

BRATISLAVA / Ambulantný predaj pečiva, mlieka či mäsa bol ohrozený. Od 1. júla hrozí, že predaj z áut bude minulosťou. Je pripravený nový zákon, ktorý drobných pekárov, mliekarov či mäsiarov môže položiť na lopatky.

"Novelou, ktorá je účinná od prvého júla neprišlo k žiadnemu obmedzeniu ambulantného predaja," tvrdí hovorca ministerstva hospodárstva Stanislav Jurikovič.

Právna neistota

Lenže zákon hovorí, že z auta možno predávať zmrzlinu, hamburgery a iné produkty okamžitej spotreby. Chlieb, mlieko či mäso sa v ňom nespomínajú. Zákon by mal byť ale napísaný jasne, preto sa dopisuje paragraf, kde sa to vysvetlí.

"My len interpretačne zapracujeme do novely také ustanovenia, aby bolo jednoznačné pre každého predajcu, za akých podmienok môže predávať," ozrejmuje Jurikovič.

Podmienky sú jasné

Poctivci, ktorí budú mať registračnú pokladnicu, povolenie od starostu a potvrdenie od hygienikov tak môžu naďalej predávať. "Pôvod tovaru musí byť zo Slovenska. Týmto chceme ošetriť tých slovenských poctivých výrobcov," konštatuje Jozef Bíreš zo Štátnej veterinárnej a potravinovej správy.

Na dodržiavanie zákonu bude po novom dohliadať okrem inšpektorov aj polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy