Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vybavte si lacnejšiu dovolenku, dôchodcovia na ňu majú nárok
Zdielať na

Vybavte si lacnejšiu dovolenku, dôchodcovia na ňu majú nárok

BRATISLAVA / Poctivo opatrujú vnúčatá, keď sú choré. Napečú koláče a buchty a popri tom sú každú chvíľu u lekára. Dôchodcovia síce do zamestnania nechodia, ale poriadna dovolenka by sa im občas tiež zišla. Ak na ňu majú samozrejme zvyšné peniaze.

Seniorske pobyty sú lacnejšie - dotuje ich totiž aj štát zo svojho rozpočtu. Ministerstvo prace vyčlenilo v tomto roku pre dovolenky chtivých seniorov necelých 600 000 eur.

Dovolenky so zľavou

Peniaze sa rozdelia medzi Jednotu dôchodcov, Konfederáciu odborových zväzov a tiež odborový zväz potravinárov. Tieto organizácie následne zazmluvnia hotelové alebo aj kúpelné zariadenia, kde môžu seniori dovolenkovať so zľavou. O tieto pobyty je vraj obrovský záujem a rozchytajú sa bleskurýchle.

"Robíme to už niekoľko rokov a je tam zásada, že kto bol vlani, už neprichádza do úvahy a prednosť sa dá ľuďom, ktorí ešte neboli," tvrdí predseda Jednoty dôchodcov Ján Lipanský.

Taliansko aj Grécko

"Dnes v tomto programe nie je len Španielsko, ktoré bolo prvým štátom, kde vláda podporila dovolenkovanie seniorov," dodáva predseda asociácie cestovných kancelárií Stanislav Macko.

Ale pribudli aj ďalšie atraktívne destinácie: "Taliansko, Grécko, ale aj naše Slovensko," tvrdí Macko. Pobyty s týmto typom zľavy treba hľadať v jednotlivých cestovných kanceláriách a pýtať sa predajcov, či ich majú v ponuke. Ušetriť sa tak dajú nemalé peniaze.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy