Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Postreky na komáre začnú v Bratislave v piatok
Zdielať na

Postreky na komáre začnú v Bratislave v piatok

BRATISLAVA / Situácia s komármi sa v obciach na Záhorí podľa ich starostov zhoršila natoľko, že požiadali Bratislavskú župu o postreky. Pozemná technika začala pracovať už v stredu ráno.

Aj v dedine Lozorno majú veľké problémy s komármi. "Kamarátka prišla po ôsmich hodinách, že si nevie rady. Celá bola doštípaná," opisuje obyvateľka Lozorna.

Postreky teda naplánovali na tú časť dňa, keď komáre nie sú také aktívne. "Keď svieti slnko, sú zalezené pod listami a v tráve. Po postreku uhynú v priebehu pár minút, maximálne do dvoch hodín," hovorí starosta Lozorna Ľubomír Húbek.

Neustále štípu

Vo Vysokej pri Morave pravidelne kontroluje terén parazitológ. "Ak zostanete stáť na mieste, komáre vás vycítia a do pár minút si na vás sadnú," hovorí parazitológ Nasir Jalili. "Postreky sú opodstatnené vo večerných hodinách a vskorých ranných hodinách," dopĺňa.

Na Devíne a v Devínskej Novej Vsi je situácia oveľa horšia. Komáre tu útočia každú sekundu. V týchto častiach Bratislavy sú postreky naplánované na tento piatok o piatej hodine ráno. Použijú tiež pozemnú techniku.

Ako bojovať?

Kúpanie sa v jazere, večerné posedenie na terase či grilovačka nemusia vyjsť podľa našich očakávaní. Komáre si vždy nájdu obeť, na ktorej si zgustnú. 

Chcete sa zbaviť krvilačných beštii, ktoré vám cicajú krv? Rozhodne sa neobávajte toho, že komáre sú nezničiteľné. My vieme, čo na nich platí! VIAC TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy