Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Za cigaretu na zastávke hrozí mastná pokuta
Zdielať na

Za cigaretu na zastávke hrozí mastná pokuta

BRATISLAVA / Hlavné mesto sa dalo do boja s fajčiarmi. Už od pondelka sa na zastávky MHD postavia policajti a každá vyfajčená cigareta sa poriadne predraží. Strop je tridsaťtri eur.

"Od budúceho týždňa budeme vyberať nekompromisne pokuty," uviedol náčelník mestskej polície Peter Pleva. Fajčiari si často nedovidia ďalej od cigarety a ich dym musí dýchať každý. Vrátane detí, chorých ľudí, ale aj tých, ktorým to "len" prekáža.

"Keď mu poviete, nech s tým ide preč, postaví sa za sklo a fajčí ďalej," hovorí obyvateľ Bratislavy.

"Najhoršia situácia je v okolí hlavnej autobusovej a železničnej stanice, pretože ľudia cestujú štyri alebo päť hodín a potrebujú si zafajčiť," uviedol riaditeľ kancelárie primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy.

Mesto nasadilo agentov

Pred tým, ako sa na fajčiarov vrhne polícia, mesto nasadilo svojich agentov. V civile a so študentským preukazom vo vrecku denne vyrážajú na najvyťaženejšie zastávky v Bratislave.

Vyzbrojení letákmi, žuvačkami a samozrejme dokonalou znalosťou zákona.
Niektorí ľudia netušili, že existuje nejaký zákon alebo zákaz. "Nevedeli, že existuje zákon na ochranu nefajčiarov a nevedeli ani to, že na zastávkach MHD je zakázané fajčiť," dodal náčelník mestskej polície.

Súvisiace články