Zatiahnuté
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Kiska chce ľudí spájať... Jeho tím tvoria len muži
Zdielať na

Kiska chce ľudí spájať... Jeho tím tvoria len muži

BRATISLAVA, KALIFORNIA / Budúci prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska vyslovil počas tohto týždňa mená siedmich mužov, ktorí sa stali jeho radcami. Ženy sa však pýtajú, prečo sú to iba muži? Napríklad v Spojených štátoch, kde ženy tvoria 50 percentnú časť obyvateľstva, je takéto niečo neprijateľné.

Vynikajúce odborníčky

"Sľúbil som, že budem slúžiť všetkým občanom a budem ich spájať," povedal koncom marca budúci prezident. Prečo teda v novozvolenom pracovnom tíme chýba žena?

"Keď pán prezident tak vehementne hovoril o ekonomike a sociálnych veciach, tak na sociálne veci sú u nás vynikajúce odborníčky, ktoré by sa vedeli uplatniť," informuje riaditeľka odboru rodovej rovnosti MPSVR Oľga Pietruchová.

Bojí sa žien

Američania si Biely dom bez zastúpenia nežného pohlavia nevedia predstaviť. "Mám pocit, že sa bojí svojej ženy, lebo ak by mal byť ako Bill Clinton, tiež by som povedal, nie," myslia si Kalifornčania.  

Prezidentská kancelária v Bielom dome má viac ako 450 zamestnancov. Zastúpenie žien a mužov je pomerne rovnocenné, keďže v 14 člennom úzkom tíme Baracka Obamu pracuje 6 žien.

V Amerike je šéfkou Michelle

"Je výhodné, keď sú kolektívy mnohoraké. Kolektívy zmiešané podľa pohlavia, veku a etnicity sú vždy výkonnejšie a efektívnejšie. Pretože vybalancujú prázdne plochy a dokážu vytlačiť frustráciu," myslí si sociologička Silvia Porubänová.

V emancipovanej Amerike dokonca ani chlapi nemajú problém vyjadriť žene väčší obdiv, ako samotnému prezidentovi . "Kto je šéfom v Bielom dome? Michelle! Absolútne Michelle Obama," dodáva Kalifornčan.

Súvisiace články