Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Andrej Kiska sa bude predávať za 45 centov
Zdielať na

Andrej Kiska sa bude predávať za 45 centov

BRATISLAVA/PRAHA / Andrej Kiska nastúpi do funkcie prezidenta o necelé tri týždne a prípravy na túto udalosť sú už v plnom prúde. Známky s jeho podobizňou sa už tlačia v Prahe.

V pražských tlačiarniach sa tlačili aj prezidenti Husák, Havel, Kováč i Schuster. Ján obsluhuje tlačiarenský kolos viac ako štyridsať rokov. Pamätá si napríklad, čo sa stalo, keď stroj začal štrajkovať. "Prezident Husák vyzeral ako černoch. Bola to hanba a museli sme vyhodiť valec," hovorí Ján.

"Pekná známka, pekný prezident," okomentoval svoju spokojnosť s prácou Ján.

Slováci lepia známky s podobizňou prezidentov na listy vo veľkom. S tvárou Michala Kováča bolo vydaných 134 miliónov známok, tridsaťdva miliónov patrilo Rudolfovi Schusterovi a s úradujúcim prezidentom Ivanom Gašparovičom bolo vydaných päť miliónov známok.

Koľko známok s Kiskovým portrétom bude v obehu, sa presne odhadnúť nedá. "Tlačíme osem miliónov kusov," uviedol vedúci odboru POFIS Martin Vančo.

V najbližších mesiacoch pripravuje pošta aj raritu. Známky s lepidlom s jahodovou príchuťou. "Vzhľadom na to, že ide o ústavného činiteľa, tu by som to nechal v konzervatívnej forme. Tak, ako sa patrí na hlavu štátu," dodal Vančo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy