Oblačno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Policajt má problém. Maturantom zapožičal auto a uniformy
Zdielať na

Policajt má problém. Maturantom zapožičal auto a uniformy

BRATISLAVA / Požičať si policajné auto, obliecť si uniformu pri nakrúcaní videoklipu a zavesiť to na internet znie možno ako dobrý nápad, ale nie je. Všetko, čo patrí polícii, sa riadi prísnymi pravidlami. Mal by to vedieť aj funkcionár, ktorý maturantom policajný majetok požičal. Prípadom sa už zaoberá inšpekcia ministerstva vnútra.

Z maturantov policajti

Na jednej z bratislavských stredných škôl si maturanti zo srandy natočili video o krádeži triednej knihy. Vtip by sa skončil vo chvíli, ak by sa potvrdili informácie, podľa ktorých policajné auto zabezpečil funkcionár bratislavských pohotovostných motorizovaných jednotiek. Ten má na tejto strednej škole dcéru.

"Predmetnú vec berieme ako podnet, ktorý preveríme. Vo veci vykonávame šetrenie," uviedla Tatiana Kurucová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Slovenskej republiky.

Prísna inšpekcia

Vedenie školy mlčí. "Nakoľko škola nepoužila vozidlo polície a predmetné video bolo natočené v mimovyučovacom čase na akciu, ktorá nesúvisí s vyučovaním, nepovažujeme za vhodné poskytovať ďalšie informácie," stojí vo vyjadrení školy.

Prešľapy policajtov pri poskytnutí vozidla či uniformy rieši vždy individuálne ale prísne inšpekcia ministerstva vnútra. Napríklad kauzu služobného vozidla a uniforiem vo videoklipe istého rappera prokuratúra vrátila, no policajti trvajú na svojom.

"Vec je momentálne na prokuratúre, inšpekcia ministerstva však trvá na tom, že obvinenie v tomto prípade bolo dôvodné,"
ozrejmila Lucia Kirinovičová, hovorkyňa Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.

Problém pre uniformu

Problém nemá len funkcionár, ktorý študentom policajné auto a uniformy požičal, ale aj dve slečny, ktoré sú oblečené v uniformách polície. Pokiaľ sa potvrdí, že sú to reálne policajné rovnošaty, majú problém. "Civilná osoba nesmie používať označenie policajný zbor alebo polícia, inak sa dopúšťa priestupku," dodala Kiriničová. Pokiaľ je otec jednej zo študentiek policajt, mal by to vedieť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy