Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Musí sa stať tragédia? V Bratislave sú stále odkryté kanály
Zdielať na

Musí sa stať tragédia? V Bratislave sú stále odkryté kanály

BRATISLAVA / Nešťastný pád Tadeáša (5) do kanála, rozprúdil na Slovensku vášnivú diskusiu. Mesto Bratislava sľúbilo, že skontroluje všetky kanály, aby zabránilo tragédii. Podľa čitateľov je mesto aj naďalej plné kanálov bez poklopov.

"Mesto je pripravené zjednať nápravu, aspoň dočasné riešenie, a to vo forme osadenia značiek, ktoré budú obyvateľov upozorňovať na to, že je tam zvýšené nebezpečenstvo," povedala krátko po nešťastnom páde Tadeáša do kanála referentka bratislavského magistrátu Martina Halušková.

Kontrola kanálov

Primátor vtedy prikázal skontrolovať nielen nebezpečný kanál, do ktorého chlapec spadol, ale všetky vpusty v meste. V hlavnom meste sa však stále nájdu otvorené kanály. Napríklad pri bratislavskej ZOO je nezakrytá šachta, ktorá je doslova pascou pre deti.

"Všetky kanály, ktoré spravuje mesto boli skontrolované. Sú vpusty, ktoré patria súkromníkom, ale v tomto prípade ich musí občan vyhľadať a mestská časť vie byť nápomocná," dodala Halušková.

Vodárne chystajú zmenu

Hľadanie majiteľa kanála môže trvať aj niekoľko mesiacov. Bratislavské vodárne preto pripravujú zmenu. Ak niekde uvidíte otvorený kanál, bude stačiť ak priamo na miesto zavoláte špeciálnu službu, ktorá príde a urobí to najnutnejšie, aby sa predišlo nešťastiu.

"Existuje snaha zo strany BVS o riešenie, a to také, že pošleme našu hliadka k otvorenej šachte a tá šachtu prikryje a následne zabezpečí. Až následne budeme riešiť komu táto šachta patrí," uviedol hovorca Bratislavskej vodárenskej spoločnosti Zenon Mikle.

Súvisiace články