Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Trestné oznámenie Kisku na Fica polícia riešiť nebude
Zdielať na

Trestné oznámenie Kisku na Fica polícia riešiť nebude

BRATISLAVA / Slovenská polícia nebude vyšetrovať premiéra Roberta Fica za jeho výroky v kampani pred marcovými prezidentskými voľbami, kedy Fico označil súpera Andreja Kisku za úžerníka a scientológa.

Dôvod na trestné stíhanie nie je

Trestné oznámenie za údajné ohováranie, ktoré v tejto súvislosti podal Kiska, polícia odmietal. Ako prvý priniesol informáciu portál Aktualne.sk s odvolaním sa na prokuratúru.

Hovorca bratislavskej prokuratúry Vladimír Javorský uviedol, že vyšetrovateľ Kiskov podnet odmietol z dôvodu, že nie je dôvod k zahájeniu trestného stíhania. To znamená, že podľa polície nedošlo k spáchaniu trestného činu.

Idea byť prezidentom vznikla pred dvomi rokmi, pozrite si reportáž:

Vyhrotená kampaň

Marcovým prezidentským voľbám predchádzala vyhoretná kampaň. Fico, ktorý bol pôvodne považovaný za favorita, slovne útočil najmä na Kisku. Milionára nazval kvôli jeho skorším aktivitám v oblasti splátkového a katalógového predaja úžerníkom. Kisku podozrieval aj z blízkeho vzťahu k scientologickej cirkvi. Kiska tieto obvinenia odmietol a na premiéra podal trestné oznámenie.

Polícia podľa Aktualne.sk ale začala vyšetrovať letákovú kampaň neznámeho autora, ktorý Kisku pred voľbami taktiež prirovnal k úžerníkovi a označil za osobu napojenú na scientologickú sektu.

Fico v prvom kole prezidentských volieb síce získal najviac hlasov zo všetkých 14 kandidátov, v rozhodujúcom druhom kole ho presvedčivo porazil Kiska. Inaugurácia nového slovenského prezidenta je naplánovaná na 15. júna, kedy dosluhujúca hlava štáta Ivan Gašparovič vo svojej funkcii skončí

Súvisiace články

Najčítanejšie správy