Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Exekúcia prišla po dvoch rokoch, hoci pokutu zaplatil
Zdielať na

Exekúcia prišla po dvoch rokoch, hoci pokutu zaplatil

KOŠICE / Pre údajne nevyplatenú pokutu za jazdu na červenú môžete prísť aj o dom. Takýto neuveriteľný prípad sa takmer stal Košičanovi. Pán Tomčo pokutu zaplatil už na druhý deň, lenže exekútorka od neho vymáhala, samozrejme ešte vyššiu sumu, a to po viac ako dvoch rokoch. V liste sa dokonca uvádza, že v prípade nezaplatenia mu môžu siahnuť aj na nehnuteľnosti.

Dostal pokutu

Pánovi Tomčovi začali zbytočné patálie ešte pred dvoma rokmi. Na košickej ceste totiž prešiel autom na červenú, čo si všimla policajná hliadka, ktorá ho po pár metroch zastavila.

Šofér si bol vedomý svojho priestupku a svoju chybu si priznal. Policajti mu uložili pokutu vo výške 150 eur. Požadovanú čiastku však pán Tomčo pri sebe nemal a hoci bol bankomat blízko, policajti sa podľa jeho slov ponáhľali. Vodičovi preto na mieste zadržali vodičský preukaz.

Na druhý deň však pán Tomčo išiel na políciu a tam svoju pokutu zaplatil. Vodičský preukaz mu obratom vrátili.

Po dvoch rokoch exekúcia

Prešli viac ako dva roky odo dňa, kedy pán Tomčo prešiel križovatku na červenú. Pomaly na celú udalosť zabudol, avšak minulosť ho dobehla. Prišiel mu list od exekútorky. V ňom stálo, že nakoľko pokutu nezaplatil, začalo sa exekučné konanie.

Suma sa medzičasom vyšplhala až na 240 eur. Nanešťastie, pán Tomčo už nemal doklad o tom, že pokutu skutočne zaplatil. Podľa jeho slov sa mu policajti ozvali až po týždni a chybu si priznali. Trovy konania tak pôjdu na účet polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy