Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Nevyberieš na pokutách 200 eur? Znížime ti plat
Zdielať na

Nevyberieš na pokutách 200 eur? Znížime ti plat

DUNAJSKÁ STREDA / Mestskí policajti z Dunajskej Stredy mali podľa dokumentu zverejneného na internete priniesť mesačne 200 až 250 eur z blokových pokút. Inak by im hrozilo zníženie platu. Kompetentní takéto niečo odmietajú, náčelník mestskej polície však dostane napomenutie.

Celkom slušná kôpka peňazí

Nedonesieš mesačne aspoň 2 stovky, dostaneš písomné upozornenie. A ak sa to nezlepší ani o mesiac, bude ti znížený osobný príplatok. Dokument z mája minulého roka, výstraha za nedostatočné vyberanie blokových pokút mestskými policajtmi, sa takmer po roku, zjavil na internete.

"Ja som bol nemilo prekvapený, nie sú odkázaní na to, aby na svoju činnosť vyberali pokuty," hovorí primátor Dunajskej Stredy Zoltán Hájos. Takéto nariadenie by však do mestskej kasy, pri 15-tich mestských policajtoch a 250-eurovej mesačnej taxe, prinieslo celkom slušnú kôpku peňazí.

Nemusí to byť môj podpis

"Zavolal som si na koberec, ako sa hovorí, náčelníka. Je to amorálne, policajti nemajú takto postupovať a MsP nie sú ani odmeňovaní za to, koľko pokút vyberajú," dodáva Hájos.

Veliteľ, ktorý mal upozornenie spracovať, tvrdí, že dokument adresovaný policajtovi, ktorý od januára na vlastnú žiadosť odišiel z mestskej polície, vraj nespĺňa kritériá originálu.

Pokarhaním bude prípad ukončený

"Nikto nebol potrestaný za to, že by nemal výsledky na úseku priestupku, to si môžete preveriť. Vyzerá to, že je to môj podpis, ale nemusí to byť môj podpis. Nepamätám si na to, že by som to spracoval," hovorí veliteľ výkonu Michal Fodor.

"Mám indície, že tento list, vyniesol z MsP policajt, ktorý tam ešte vždy pracuje. Ja nie som vyšetrovateľ, aby som vyšetroval, či je to sfalšovaný list. Ani zo žartu by takýto list nemal by byť napísaný a vôbec vydaný," dodáva Hájos. Pokarhaním náčelníka považujú prípad v Dunajskej Strede za ukončený.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy