Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pokuta rovno do schránky! Tieto autá si na vás posvietia
Zdielať na

Pokuta rovno do schránky! Tieto autá si na vás posvietia

BRATISLAVA / Bratislavskí policajti naplno využívajú inštitút tzv. objektívnej zodpovednosti. V praxi to znamená, že ak napríklad prekročíte maximálnu povolenú rýchlosť, nemusia vás vôbec zastaviť. Avšak v schránke si nájdete prekvapenie v podobe pokuty...

Vodičov usvedčí fotka

V špeciálne vybavenom aute stačí zapnúť jeden z prístrojov a následne sa na obrazovke ukáže fotka auta, ktoré prekročilo rýchlosť. Policajti tak majú účinnú zbraň na cestných pirátov. Nemusia tak vodiča prenasledovať a zastaviť.

Špeciálne vybavené autá dokážu vodiča namerať nielen vtedy, keď sú odstavené na krajnici, ale aj počas jazdy. A je jedno či idete za nimi alebo pred nimi. Keď pôjdete  moc rýchlo, prístroj jednoducho urobí behom sekundy fotografiu, nezvratný dôkaz. "Ukáže to dátum, čas a aj z akého smeru to ide," uviedol policajt.

Pokuta do 14 dní

Vodičom, ktorí prekročili rýchlosť, príde približne do štrnástich dní domov pokuta. "Zatiaľ najvyššia udelená pokuta bola 340 €," uviedol hovorca prezídia policajného zboru Michal Szeiff.

Len bratislavskom kraji rozdali policajti takmer 200 pokút takýmto spôsobom. Jedinou výhodou pre vodičov je, že sa v tomto prípade nemusia báť o vodičák. Aj keď v obci prekročia rýchlosť o viac ako 20 km/hod.

Téme sa venuje reportér David Mimra. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy